Workshop |Je zal maar vrouw zijn

De veranderingen in je lichaam begrijpen, betekend rust in je hoofd
Workshop:  Over (stress)hormonen, prikkelbaarheid, stemmingswisseling, libido, lekker eten en meer vrouwen praat

Datum:  woensdag 21 november 2018
Tijd:       10 uur tot 14 uur
Locatie: Prins gebouw, Prins Willem Alexanderlaan 705 te Apeldoorn
Kosten:  € 50,- per persoon (koffie, thee en een lekker broodje inbegrepen)
Betaling: contant

Waarom deze workshop?

Veel vrouwen die fysieke en psychische klachten ervaren zijn zich er niet van bewust dat hun klachten veroorzaakt zouden kunnen worden door hormonale veranderingen bij beginnende overgang en of bij PMS klachten. Vaak zijn het vrouwen 40+ die niets van een overgang willen weten en er veel misvattingen verstaan.

Zo zijn vrouwen onder ons die vinden dat dit iets is als je boven de 50 bent, terwijl ze fysieke en psychische ongemakken ervaren zoals prikkelbaar zijn zonder reden of een verminderd libido hebben en zich onzeker voelen. Het gewoon negeren of redenen zoeken waarom ze ervaren wat ze ervaren, komt omdat er een taboe leeft wat betreft de functie van de overgang.

Hoe erken je ongemak dat op een vroege-beginnende overgang wijst?

Je kan zelf als vrouw ervaren (of je omgeving ervaart jou als) dat je snel prikkelbaar en gespannen bent, je slaappatroon veranderd plotseling of je wordt wakker door warmte aanvallen waar je niets mee kan (opvliegers). Veel vrouwen ervaren allerlei onverklaarbare pijnen of hebben een verminderd libido maar doen er alles aan om dat te verbergen. Je hebt dan simpelweg moeite met wat er in je lichaam gebeurt en dat je daar niets aan kan veranderen.

Als je klachten je functioneren beïnvloeden en je hierdoor met problematische situaties, onbegrip en of ziekteverzuim te maken krijgt en je geen verklaring kan vinden, kan dit zelfs tot depressiviteit leiden.

Dit soort klachten komen veelal voort uit de hormonale disbalans dat gaande is in het lichaam en worden meestal niet als beginnende overgang gezien. Er wordt vooral extern gezocht naar omstandigheden of andere mensen die de oorzaak van jouw klachten zouden kunnen zijn. 

Wat brengt deze workshop jou wel?

In deze workshop ga ik hier uitgebreid over vertellen, geef ik je tips en reik ik je handvatten aan hoe en wat je zelf kan doen om klachten door hormonale disbalans te verminderen, bij jezelf of een ander daarmee te helpen. Je krijgt tip’s over voeding, slaapverbetering, libido, ontspanning en het maken van een fijne aromatherapie olie voor droge huid.

Deze hormonale ontwikkeling maakt elke vrouw mee of je het wilt of niet. Het verschil zit hem in of je begrijpt wat er aan de hand is, hoe je hiermee kan omgaan en welke verandering dient plaats te vinden wil je jezelf helpen en je klachten verzachten.

Wil jij weten of jouw klachten en stress door hormoon disbalans komen? Wil je weten wat je kan doen om je klachten te verlichten en je stress in toom te houden? Welke voeding en omgevingsfactoren een rol spelen en hoe ze te verbeteren zijn?

Als stress counsellor en vrouw van 45 jaar weet ik als geen ander waar ik het over heb. Bovendien om mijn kennis over hormonale veranderingen te verdiepen heb ik een aanvullende cursus “Hormonale veranderingen bij de vrouw” gevolgd bij Care for women.

De overgang is een natuurlijke ontwikkeling, het begint eerder dan je denkt en dat houd je niet tegen. Het hoeft niet je levensvreugde te bepalen want je kan veel zelf doen om jouw overgang aangenamer te laten verlopen.

Je kan je via onderstaand formulier inschrijven. 

Ik ontmoet je graag!!

Meld je aan voor deze lezing

Begrijp de signalen van je lichaam en breng rust in je hoofd