Lezing | Hormonale verandering bij vrouwen 40+

De veranderingen in je lichaam begrijpen, betekend rust in je hoofd
Lezing:  Hormonale veranderingen I disbalans als oorzaak van stress en ongemak 

Datum:  woensdag 11 oktober 2017
Tijd:       13.30 uur tot 16:30 uur
Locatie: Prins gebouw, Prins Willem Alexanderlaan 705 te Apeldoorn
Kosten:  € 20,- per persoon (koffie, thee en iets lekkers zijn inbegrepen)
Betaling: contant

Hormonale disbalans, Psychische klachten en Ziekteverzuim   

Veel vrouwen die fysieke en psychische klachten ervaren zijn zich er niet bewust van dat hun klachten veroorzaakt zouden kunnen worden door hormonale veranderingen bij beginnende overgang en of bij PMS klachten.

Psychisch en fysiek ongemak

Je kan zelf als vrouw ervaren (of je omgeving ervaart jou) dat je vaker snel prikkelbaar bent, je kan last hebben van stemmingswisselingen, je slecht slaapt of wakker wordt door opvliegers, allerlei onverklaarbare pijnen of klachten ervaart. Je hebt dan simpelweg moeite met wat er in je lichaam gebeurt en dat je daar niets aan kan veranderen.

Als je klachten je functioneren beïnvloeden en je hierdoor met problematische situaties, onbegrip en of ziekteverzuim te maken krijgt en je geen verklaring kan vinden, kan dit zelfs tot depressiviteit leiden.

Dit soort klachten komen veelal voort uit de hormonale disbalans die gaande is in het lichaam en worden meestal niet als beginnende overgang gezien. Er wordt vooral extern gezocht naar omstandigheden of andere mensen die de oorzaak van jouw klachten zouden kunnen zijn. 

40+ en in de overgang? Er is wat aan te doen en dat kan je zelf!!

Deze hormonale ontwikkeling maakt elke vrouw mee of je het wilt of niet. Het verschil zit hem in of je begrijpt wat er aan de hand is, hoe je hiermee kan omgaan en welke verandering dient plaats te vinden wil je jezelf helpen en de klachten te verzachten.

In mij lezing van 11 oktober ga ik hier uitgebreid over vertellen, geef ik je tips en reik ik je handvatten aan hoe en wat je zelf kan doen om klachten door hormonale disbalans te verminderen, bij jezelf of een ander daarmee te helpen. Tip’s over voeding, slaapomgeving en mindfulness en meer.

Een vrouw van 40+ wil natuurlijk niets weten van de overgang want er wordt helaas nog steeds algemeen aangenomen dat de overgang iets voor vrouwen van boven de 50 jaar is.

Ondertussen stapelen zich innerlijke frustraties en onbegrip op, mede doordat je geen duidelijke verklaring van je klachten hebt en daardoor je gedrag kan veranderen. Je relaties en werk kunnen eronder lijden.

Herken signalen bij jezelf of een andere vrouw

Wil jij weten of jouw klachten en stress door hormoon disbalans komen? Wil je weten wat je kan doen om je klachten te verlichten en je stress in toom te houden? Welke voeding en omgevingsfactoren een rol spelen en hoe ze te verbeteren zijn?

Als stress counsellor en vrouw van 44 jaar weet ik als geen ander waar ik het over heb. Bovendien om mijn kennis over hormonale veranderingen te verdiepen heb ik een aanvullende cursus “Hormonale veranderingen bij de vrouw” gevolgd bij Care for women.

De overgang is een natuurlijke ontwikkeling, het begint eerder dan je denkt en dat houd je niet tegen. Het hoeft niet je levensvreugde te bepalen want je kan veel zelf doen om jouw overgang aangenamer te laten verlopen.

Je kan je via onderstaand formulier inschrijven. 

Ik ontmoet je graag!!

Meld je aan voor deze lezing

Begrijp de signalen van je lichaam en breng rust in je hoofd