Motivatie en Vitaliteit verhogen, mogelijkheden benutten

Met plezier en positieve energie aan het werk
Verlies van motivatie en Vitaliteit. Wat zijn de mogelijkheden?

Stress is ziekte oorzaak nummer èèn en de veroorzaker van onder andere het verschijnsel burn out. Mensen die burn out zijn of dreigen te worden zijn al vaker voor korte perioden ziek geweest met zowel lichamelijke als psychische klachten. Zij verliezen niet alleen hun motivatie om te werken maar ook hun vitaliteit. De oorzaak kan zowel privé als op het werk zijn of een combinatie ervan.

Een belemmerend stress probleem is voor veel mensen moeilijk om bespreekbaar te maken. Pas als ze met lichamelijke klachten te maken krijgen zoals hoofdpijn, stijve spieren, concentratie of slaapproblemen gaan zij naar de dokter en melden zich ziek. Het beperkt hen in hun werk en in hun privé leven.

Motivatie en Vitaliteit verhogen als je burn out dreigt te worden.

Bij Counselling Consult, help ik uw medewerkers om hun stress te verwoorden, hun probleem te begrijpen en begeleid ik hen om hun vitaliteit terug te krijgen zodat ze gemotiveerd weer hun werk kunnen hervatten. Daarnaast bespreek ik de voeding en leefstijl van de medewerker, motiveer deze te verbeteren en onderzoeken we samen welke mogelijkheden er zijn om positieve verandering te implementeren. Voor mensen die gestrest zijn is mogelijkheden hebben vaak een issue, omdat zij voornamelijk in beperkingen denken. Mijn taak als counsellor is om deze mensen bewust te maken van hun talenten en de mogelijkheden die ze wel hebben te leren benutten.

Ik doe dit volgens de SMART methode. Met duidelijke en realistische doelstellingen die te realiseren zijn. Persoons en oplossingsgericht, door persoonlijke gesprekken, oefenen, mindfullness en het geven van positieve feedback, gezondheidstips en handvatten om je fit te voelen. Fitte medewerkers zijn immers productiever en positief.

Maak een afspraak >

Ik ben oprecht geïnteresseerd in het psychisch welzijn van iedere persoon en zal door middel van persoonlijke gesprekken en soms met oefeningen, uw medewerker helpen om zijn/haar probleem inzichtelijk te krijgen.

Bespreekbaar maken van een probleem is vaak een kwelling voor mensen. Communicatievaardigheden zijn onderdeel van mijn begeleiding. 

Uw medewerker wordt geholpen zijn probleem te verwoorden en ondersteund door mij daadwerkelijk stappen te zetten voor verandering van zijn/haar situatie. Ieder traject is op maat en afgestemd op de specifieke hulpvraag van mijn cliënt, uw medewerker.

Weer met energie & plezier aan het werk