+31 (0)6 4207 6796

Motivatie en Vitaliteit verhogen, mogelijkheden benutten

Met plezier en positieve energie aan het werk
Vitaliteit en Motivatie bij stress

Leuk werk hebben en met plezier naar het werk gaan is voor ieder mens en dus medewerker belangrijk. Je brengt het grootste deel van je dagen op het werk en daarom is een fijne werksfeer alsook balans in werkdruk en werkinhoud van belang voor gemotiveerd je werk blijven doen. Bedrijven veranderen en daarmee de eisen en inhoud van werk ook. Voor veel mensen kan zo’n verandering stress opleveren en voor gezondheidsklachten of zelfs problemen zorgen. De motivatie om met plezier te werken zakt dan ook en het bespreekbaar maken van wat er speelt is voor velen een belemmering. Zij lopen vaak lang met frustratie rond maar spreken dit niet uit.

Pas als ze met lichamelijke klachten te maken krijgen zoals hoofdpijn, stijve spieren, concentratie en slaapproblemen of voelen zich uitgeput, gaan zij naar de dokter en melden zich ziek. Deze klachten kunnen leiden tot o.a. burn out en soms gaat het om bore out (ziek door verveling op het werk, vaak voornamelijk routinewerk). De symptomen zijn bij beide varianten hetzelfde. De motivatie om te gaan werken verdwijnt vaak en de vitaliteit is op een laag niveau. Mogelijkheden zien om te herstellen is vaak niet aan de orde omdat deze mensen dan voornamelijk in beperkingen denken.

Fitte medewerkers zijn productiever en positief

Als Stress counsellor ben ik gespecialiseerd in stress hantering en communicatie verbetering. Als Vitaliteits coach ben ik gespecialiseerd in vitaliteit bevorderen en leefstijl verbetering. Ik combineer methodieken van beide specialisaties en werk zowel persoons als probleemoplossing gericht. Het doel is om uw medewerker tijdens een kort counselling en coachings traject te helpen zijn stress woorden te geven, zijn probleem te begrijpen en mogelijkheden te vinden om het plezier in werk te herstellen.

Mijn begeleiding is doeltreffend omdat ik op een holistische wijze uw medewerker zal leren te denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen. Dit is mogelijk door het maken van duidelijke en realistische doelstellingen die te realiseren zijn, persoonlijke effectiviteit te onderzoeken, mind-fullness en het geven van positieve feedback. Daarnaast krijgt uw medewerker gezondheidstips en handvatten om zich fit te voelen. Fitte medewerkers zijn immers productiever en positief.

Maak een afspraak >

Ik ben oprecht geïnteresseerd in het psychisch welzijn van iedere persoon en zal door middel van persoonlijke gesprekken en soms met oefeningen, uw medewerker helpen om zijn/haar probleem inzichtelijk te krijgen. 

Bespreekbaar maken van een probleem is vaak een kwelling voor mensen. Daarom is het aanleren van communicatievaardigheden een onderdeel van mijn begeleiding. 

Uw medewerker wordt geholpen zijn probleem te verwoorden en ondersteund door mij daadwerkelijk stappen te zetten voor verandering van zijn/haar situatie. Ieder traject is op maat en afgestemd op de specifieke hulpvraag van mijn cliënt, uw medewerker. Mijn werkwijze is volgens de SMART methode en daarom effectief.

Weer met energie & plezier aan het werk