info@counsellingconsult.nl
+31 (0)6 4207 6796

Single Blog Title

This is a single blog caption

Omgaan met Stress of Stress Verminderen?

Stress is de oorzaak van veel ellende

Stress is “ziekte” nummer een en de oorzaak van veel psychische en fysieke problemen, wat vaak tot vervelende situaties leidt. Dat kan zijn in privé situaties alsook in werk.

Toch kan je leren om stress te verminderen en ermee om te gaan. Stress belemmert ons in vaak ik ons functioneren en wordt vaak veroorzaakt door de manier van hoe we onszelf en de buitenwereld ervaren. Opvoeding, normen en waarden spelen er ook een rol in en voeden vaak onze gedachten waardoor een bepaald gedrag ontstaat in sommige situaties dat voor veel emotionele stress en problemen kan zorgen.

Daar we zelf ook kunnen denken, onszelf kunnen leren ervaren op een positieve manier en onze emoties kunnen controleren zijn er manieren en mogelijkheden om te leren omgaan met stress en het makkelijker oplossen van onze problemen.

Hoe kan je leren omgaan met stress of effectief oplossen van je stressprobleem?

Ieder mens is in staat zich aan te passen aan en nieuwe uitdagingen in zijn leven te kunnen weerstaan zowel op emotioneel, fysiek als op sociaal gebied en voor geluk en persoonlijke groei te kiezen. Ook als het soms moeilijk is en je hebt het gevoel niet uit te komen met je stresssituatie. Je kan door middel van stress counselling wat een vorm van psychosociale begeleiding is, mogelijkheden leren ontdekken om je je verder te ontwikkelen en je problemen aan te kunnen.

Stress Counselling bij Counselling Consult

Omgaan met stress en erkennen van je eigen gevoelens, emoties en mogelijkheden doet ieder mens anders en op zijn eigen manier, daarom zijn er in mijn begeleiding geen standaard regels voor het helpen van alle cliënten. Voor iedere persoon is er een begeleiding op maat, want wat bij de een werkt hoeft niet te werken bij een ander persoon. Tijdens mijn counselling sessies combineer ik verschillende methoden zoals, gesprekken, oefeningen, mindfulness en soms geef ik huiswerkopdrachten.

Daarnaast ben ik open en eerlijk vanaf het begin en behandel ik mijn cliënt(e) gelijkwaardig en met respect. Actief luisteren en reflecteren zijn mijn twee van mijn meerdere kwaliteiten.

Stress Counselling is een therapeutische en oplossingsgerichte vorm van psychosociale hulp en begeleiding. Een persoonsgerichte, holistische methode om ongewenste of pijnlijke situaties waarin je de stress te veel wordt, effectief op te lossen.

Ik begeleid je van stress naar plezier en balans in je leven, waarbij jijzelf je beslissingen neemt en je keuzes maakt om stress de baas te zijn. Het counselling traject is kort en effectief als je open staat voor verandering naar het positieve.

Wanneer helpt stress counselling?

Als jij last hebt van stress– en of psychische en fysieke klachten door verlies, scheiding, trauma, assertiviteitsproblemen, relatie, school, werk gerelateerde problematiek of opvoeding en zingevingsvragen?

Ook als je als (jonge) vrouw met psychische en fysieke klachten kampt vanuit hormonale ongemakken zoals PMS, (post) zwangerschapsklachten of overgang ben ik je graag van dienst. Ik heb specifiek daarvoor een aanvullende cursus gevolgd bij Care for Women.

Help jezelf of een ander. Je gezondheid is je investering waard!

Wil jij middels mijn professionele begeleiding leren om stress de baas te zijn, liefdevol voor jezelf te zijn en je grenzen duidelijk aan te geven en te bewaken?

Het oriënterend gesprek is altijd gratis. Wanneer je aanvullend verzekerd voor ziektekosten kan je informeer bij je verzekeraar of je in aanmerking komt voor vergoeding. Stress counselling wordt door de meeste zorgverzekeraars voor een deel vergoed door mijn lidmaatschap bij de ABvC en RBCZ.

Een warme groet,

Daniela Petkovski

www.counsellingconsult.nl, info@counsellingconsult.nl, tel. 06-420 767 96

** Deel dit bericht gerust, graag zelfs. Ik zal je er dankbaar voor zijn en de ander ook.