+31 (0)6 4207 6796

Over mij

Positief & oprecht
Welkom op mijn persoonlijke pagina, aangenaam kennis met je te maken.

Ik ben Daniela Petkovski afkomstig uit Macedonië en ik woon sinds 1991 in Nederland. Ben getrouwd met Jovan en moeder van twee kanjers van kinderen.

Ik voel me bevoorrecht van dichtbij te mogen meemaken hoe de mens gevormd wordt, mede door zijn omgeving en hoe mooi en bijzonder het is, om het gehele groei- en ontwikkelingsproces van een kind mee te maken. 

Mijn beroep als stress counsellor heb ik niet zomaar gekozen. Ik heb veel levens en werk ervaring mogen opbouwen, waarin steeds een ding naar voren kwam waar mijn interesse naar uit ging. Namelijk het gedrag en emoties van mensen. Hoe help je iemand zijn emoties te erkennen zodat zijn/haar vervelende gevoelens verdwijnen en een verdrietig of gestrest persoon weer in balans kan komen. Steeds kreeg ik te maken met mensen die persoonlijke emotionele ervaringen aan mij vertelden en zich gehoord en gesteund voelden door mij.

Mijn HBO opleiding stress counselling en later PSBK -Plato normen alsmede andere bijscholingen, hebben mij veel inzicht en antwoorden gegeven betreffende de menselijke gedachten, emoties, gevoelens en gedrag. Ik ben mij continu aan het bijscholen om mijn clienten optimaal ter dienste te kunnen zijn. Mijn erkenning als register counsellor ABvC en RBCZ waarborgen de kwaliteit van mijn begeleiding. Daarom worden mijn consulten ook deels vergoed.

In mijn praktijk begeleid ik met oprechte interesse mensen die met stress problematiek kampen en zelf geen mogelijkheden meer zien voor positieve verandering van hun situatie. Ik maak mensen bewust van hun eigen denkpatronen, onverwerkte-onuitgesproken emoties, gevoelens en gedrag die daaruit vloeit.

Na enkele gesprekken zie ik mensen opbloeien en ineens wel mogelijkheden zien voor verandering van hun stress situatie. Dat geeft mij voldoening.

Bewust, gedreven en positief help ik anderen bij hun veranderproces


Positief & oprecht zijn enkele van mijn kernwaarden

Van nature ben ik heel positief en oprecht in mijn medemens geïnteresseerd. Ik wil graag positiviteit overbrengen op anderen.

Al van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in het menselijk gedrag dat gestuurd wordt vanuit onze gedachtengang en gevoelens. Dat verklaart ook mijn uiteindelijke beroepskeuze. 

Kernwaarden van waaruit ik werk zijn: open en transparante houding, met aandacht luisteren naar de client, open communicatie, respectvol naar de ander toe, altijd eerlijk en oprecht. Mijn grootste missie is om mijn clienten bewust te maken van hun gedachten kracht en hen zo effectief mogelijk te helpen naar positieve verandering bij hen zelf en in hun leven. Mensen leren om vanuit het positieve in het leven te staan en bevorderen van hun geloof in het eigen kunnen is mijn doel. Zo kunnen inzichten en mogelijkheden ontstaan die ze vaak niet voor mogelijk houden.


Genieten en ervaren

Ik hou van de natuur met al haar schoonheid en harmonie dat ontstaat bij elke verandering. Ze inspireert mij om creatief te denken en handelen ook in mijn werk. Ik ben gek op zachte en heldere kleuren, houd van (verre) reizen en nieuwe mensen ontmoeten.

Daarnaast heb ik affiniteit met aromatherapie wat ik soms ook toepas in mijn begeleiding, als ondersteuning bij onder andere stress en bij traumatische ervaringen. De positieve effecten van dit natuurlijke goed heb ik zelf mogen ervaren na een hoogenergetisch trauma dat ik heb meegemaakt.

Ondanks bepaalde tegenslagen en een traumatische ervaring in 2009 die ons leven op de kop zette, blijf ik positief in alles wat ik doe en probeer ten volle te genieten. Positief zijn en blijven geeft mij energie.

Opleiding  

In mijn praktijk voor stress counselling begeleid ik personen die emotioneel vast (dreigen te) lopen door stress of zij die met fysieke klachten en veerkracht vermindering kampen door stress. Daarvoor heb ik diverse (counselling) gerelateerde opleidingen op HBO en Post HBO niveau gevolgd en blijf ik nieuwe kennis opdoen door opleidingen te blijven volgen. CV

HBO-niveau Oplossingsgerichte therapie, nog in opleiding

Post HBO-niveau Psychosociale medische basis PLATO,  CPION Diploma 

HBO-niveau Beroepsopleiding Stress Counselling, Diploma 

HBO-niveau Vitaliteitscoach, Diploma 

HBO-niveau Medische basisopleiding Hormonale veranderingen bij de vrouw, Certificaat 

Als psychosociaal therapeut help ik mensen om bewust te worden van hun eigen beperkende gedachten, gevoelens en gedrag. Ik leer hen te denken en handelen in mogelijkheden i.p.v. in beperkingen.

Als basis Ayurveda geleerde help ik mensen bewust te zijn van wat ze eten en hoe ze hun eten nuttigen. Hierdoor leren ze hun stofwisseling te stabiliseren, gezond gewicht te behouden en lekker te eten zonder beperkingen.

Als Aromatherapie kenner reik ik waar nodig aromatische oplossingen aan bij bepaalde klachten.

Visie

In mijn visie is het ervaren van problemen en stress een signaal dat we stil moeten gaan staan bij het geen dat ons belemmert om verder te groeien als mens. Wanneer we stress en problemen ervaren zijn we geneigd om de schuld bij een ander neer te leggen, buiten onszelf want dat is verzachtend voor ons gevoel. In mijn visie is het belangrijk dat we de problemen of stress als informatie gaan zien om te overdenken wat goed gaat en wat beter kan, op welke levensgebieden ervaren we blokkades en stress en daarin uitzoeken welke mogelijkheden hebben we voor positieve verandering.

Stress en problemen hebben in mijn visie niet een enkele oorzaak. Vaak gaat het om aangeleerde overtuigingen en daarmee onzekerheid over ons zelf, angst voor het onbekende verandering. Dit heeft impact op meer gebieden zoals relaties, communicatie, omgaan met stress en tegenslag, gezondheid en leefstijl.

Wanneer we bij onszelf nagaan wat ons echt belemmert en wat we echt zelf willen, we erkennen dat we talent hebben en daarmee levensdoelen kunnen bereiken, dan ontstaat ruimte om je weer gelukkig te voelen.

Bij deze verandering wil ik graag anderen helpen aan inzicht in hun eigen gedachtengang en belemmerende overtuigingen. Mensen bewust maken dat ze zelf kunnen kiezen en altijd een keus hebben wat anderen ook denken of zeggen. Hen motiveren om te groeien en in mogelijkheden te denken, deze te zien en te benutten. 

Trauma ervaringsdeskundige

In 2009 is ons gezin getroffen door een ernstig auto ongeluk. Ons vreugdevolle leven veranderde in pijn, verdriet en therapieën.

MEER LEZEN

Verder zien dan je kunt kijken