+31 (0)6 4207 6796

Psychisch ziekteverzuim

Werkdruk, frustratie of spanningen in werk- en/of privé-sfeer
Psychisch ziekteverzuim heeft vaak met een te hoge werkdruk en frustratie op het werk of spanningen in privé-sfeer te maken.

Veel mensen kunnen hier niet goed mee omgaan waardoor de spanning hoog kan oplopen. Hun functioneren, prestatievermogen en vitaliteit komen hieronder te lijden. Vaak voelen mensen geen begrip vanuit hun omgeving. Ze durven dit niet met u, als werkgever, bespreekbaar te maken uit angst voor onbegrip. Medewerkers lopen vaak te lang met deze gevoelens zonder uit te spreken wat ze als probleem ervaren.

Dit leidt vaak tot fysieke klachten zoals vermoeidheid, lusteloosheid en hoofd- en/of spierpijn. Dit zijn signalen dat er meer aan de hand is dan fysieke klachten of ziek zijn. Bij psychisch ziekteverzuim kunt u denken aan onder andere overspannenheid, depressieve gevoelens, burn out of faalangst. Dit zijn klachten die veelal zorgen voor slechte concentratie, slaapstoornissen, piekeren en motivatie problemen. Soms leiden deze zelfs tot medicijn- of alcoholverslaving.

Hoe vaak komt het voor dat een medewerker werk doet wat hij niet leuk vindt en waar hij geen doorgroei mogelijkheden ziet? Hierdoor ontstaan opgekropte gevoelens van frustratie die tot fysieke klachten kunnen leiden. Verandert er niets in de gevoelswereld van deze medewerker en voelt uw medewerker zich niet begrepen of geholpen dan zal het ziekteverzuim voortduren.

Door het inzetten van een counselling traject kan voorkomen worden dat een medewerker zich ziek meldt  met psychische klachten door stress. Een medewerker die al ziek gemeld is met psychische klachten kan middels een kortdurend counselling traject sneller terugkeren naar werk.

Benieuwd naar hoe een counselling traject kan helpen bij beperken of voorkomen van verzuim?

maak een afspraak >

Ik geloof dat iedere persoon in staat is om voor zichzelf te bepalen wat het beste past in zijn eigen leven, waardoor iemand gelukkig is en daarnaar handelt.

Echter, mensen blijven vaak te lang zitten in hun vertrouwde omgeving en houden vast aan vertrouwde gewoontes waardoor ze in de problemen kunnen komen. Ze zijn zich er niet van bewust dat er altijd een mogelijkheid is om verder te groeien en zich te ontwikkelen. Communicatie en angst voor onbegrip is vaak een beperking voor persoonlijke ontwikkeling en dat kan flink wat stress opleveren. Vooraf invullen welk oordeel de ander zal hebben is een blokkade die veel mensen hebben en daarom ondernemen ze vaak geen actie.

Ik help mensen hier graag bij, om verder te zien dan ze kunnen kijken. Benieuwd naar hoe een counselling traject kan helpen bij voorkomen en beperken van verzuim?

maak een afspraak >

Weer met energie & plezier aan het werk