+31 (0)6 4207 6796

Relatie Counselling

Van problemen naar rust in je relatie
Bij relatie denken de meeste mensen aan liefdesrelatie waarin problemen kunnen ontstaan wanneer mensen het niet met elkaar eens zijn, elkaar niet (meer) begrijpen of langs elkaar communiceren. Dit resulteert vaak in ergernis, opgekropte frustratie, ruzie of stress en overspannenheid tot aan ziekte toe. 

Echter een liefdesrelatie is niet de enige variant van relatie waarin problemen en stress kunnen ontstaan. Een relatie heb je ook met je eventuele kinderen, je ouders en familie, vriendschappen, je werkgever of je school. In alle deze relaties ben je dus met elkaar verbonden en kunnen bovengenoemde problemen ontstaan.

Het is niet moeilijk te onderkennen dat mensen het soms niet met elkaar eens zijn of elkaar niet begrijpen. Maar wanneer het vaker dan soms is dat je je onbegrepen voelt, je je gekleineerd voelt, je genegeerd wordt of altijd de schuld krijgt van van alles, kan het zijn dat je je zeer onprettig gaat voelen en lichamelijke- en of psychische klachten gaat ontwikkelen. 

Je gaat je dan wel afvragen wat je verkeerd doet en piekert je suf om een antwoord te vinden hoe je die ander niet kan kwetsen. Dit resulteert vaak in slapeloosheid en verdriet. Maar uitspreken wat je niet lekker zit? Dat doe je waarschijnlijk niet om de lieve vrede te bewaren. Je wilt immers geen ruzie en mensen of je werk verliezen. Herken je dit?

Blijf niet rond lopen met gevoelens die je welzijn bedreigen. Stress kan ik je leren elimineren en je gevoelens kan je leren uitspreken op een manier dat duidelijkheid geeft voor jou en de ander. 

Tijdens een kort traject stress-counselling gaan we door middel van gesprekken, gerichte (ontspannings) oefeningen zoals ademhaling, meditatie en huiswerkopdrachten samen werken aan je herstel en het effectief oplossen van je probleem.

Je krijgt gepast advies en handvatten om te leren hoe je je vooral fit en fijn kan voelen. Wat je leert breng je in praktijk en zo zal positieve verandering plaats vinden.

Maak een afspraak>

Een probleem is dat we vaak denken dat de stressklachten- en of symptomen vanzelf overgaan. We blijven rondlopen met innerlijke frustratie of een ontevreden gevoel, totdat het probleem zo groot wordt dat het niet te hanteren blijkt.

Wanneer medische onderzoeken ook negatieve uitslagen laten zien, blijk je alsnog pijn en ergernis te ervaren. Herkenbaar?

Ik ben gespecialiseerd in stressgerelateerde problematiek in alle soorten relatie’s en ik kan je helpen om de aard van je probleem te onderzoeken.

Een van mijn sterkste kanten is je te leren om hetgeen je hindert  bespreekbaar te maken, je grenzen aan te geven en deze te bewaken, zonder bang te hoeven zijn voor de reactie van een ander. 

Stress kan ik je leren elimineren en je gevoelens kan je leren uitspreken