+31 (0)6 4207 6796

Stress-counselling

Het vragen en aanvaarden van professionele hulp wanneer stress de overhand heeft, maakt jou niet zwak,
het is juist een teken van waardering voor jezelf.
Stress of crisis

Verstoring in je denken of een plotselinge ontregeling in je leven. Meer lezen >

Wanneer

O.a. bij burn-out, pesten, relatieproblemen, angsten, rouwverwerking en meer. Meer lezen >

Relatie Counselling

Elkaar niet (meer) begrijpen of langs elkaar communiceren leidt tot ergernis, opgekropte gevoelens, problemen en stress. Meer lezen >

Rouw en verlies door overlijden

Het overlijden van een dierbare is het meest ingrijpende verlies in iemands leven. Rouw is het leren omgaan met de gevoelens, gedachten, gedrag en lichamelijke gewaarwordingen die ontstaan wanneer we afscheid moeten nemen Meer lezen >

Scheiding, trauma en verlies begeleiding

Scheiding, trauma of drastische veranderingen in je gezondheid zijn processen van verdriet en verlies verwerking.Meer lezen >

Stress-counselling is een laagdrempelige therapeutische vorm van psychosociale hulp en begeleiding. Het is een proces dat persoons en probleemoplossing gericht.

Het doel is, door middel van één op één persoonlijke gesprekken, jou als hulpvragende in een ongewenste (crisis) situatie te helpen eerst aan inzicht in jouw stress probleem. Met de focus op je gevoelens, je sociaal emotionele welbevinden en door middel van gerichte oefeningen en huiswerkopdrachten leer je wat je belemmeringen zijn, wat je veranderingsmogelijkheden zijn en hoe deze te benutten. Als cliënt en counsellor zullen we samen werken aan het effectief oplossen van je probleem. Bovendien wordt je vaardigheden aangeleerd hoe je emotioneel en fysiek in balans kan komen en dat zo vast te houden.

Inzicht verkrijgen, accepteren en groeien

Counselling is een proces waarin je geholpen wordt om inzicht te verkrijgen in jouw functioneren, je levensdoelen worden duidelijk en jouw ontwikkelingsniveau zichtbaar. Samen met mij kan jij het ontstaan van jouw problemen verkennen en je gevoelens en gedrag die daaruit voortvloeien leren erkennen. Daarnaast wordt je geholpen om nieuwe mogelijkheden voor persoonlijke groei te leren ontdekken en deze te benutten. Uiteindelijk leer je zelf je problemen op te lossen en zodoende de grip op jouw leven te hervinden.

Door verandering een positieve wending te geven aan je levenswijze

Counselling behandelt op een holistische wijze de mens in zijn geheel en is gericht op zowel het emotionele vlak als op duurzaam oplossen van het stress probleem. Dat wil zeggen dat er zowel je psychisch welzijn, als je fysieke toestand en je leefstijl in het traject meegenomen zullen worden om positieve verandering van je situatie te bereiken.

Door empathisch en actief te naar je te luisteren, gelijkwaardigheid en het tonen van begrip voor jou en voor jouw stressproblematiek wordt je geholpen om duidelijkheid te verkrijgen in je belemmering en hoe deze in mogelijkheden om te zetten binnen jouw eigen grenzen.

Jij als mijn cliënt hebt de regie in eigen handen. Je krijgt steun bij het nemen van je eigen beslissingen en het stellen van jouw te behalen doelen. Ik als counsellor zal je ondersteunen bij de uitvoering van de acties om de beoogde doelen te behalen. Het is de bedoeling om door verandering een positieve wending te geven aan jouw levenswijze. Want zonder verandering zal een probleem altijd blijven bestaan.

Vraag hier vrijblijvend een gratis gesprek aan.

maak een afspraak >

Stress -counselling voor werknemers

Zit jij vast in je werk, dreigt je psychisch welzijn te verzwakken of ontwikkel je fysieke klachten en kom je er zelf niet uit? Maak dan vrijblijvend een afspraak bij Counselling Consult. Bel 06-4207 6796

Meer informatie >

Vrouw specifieke zorg

Veel (jonge) vrouwen ervaren fysieke en psychische klachten die voortkomen uit het vrouw zijn. Wanneer je te weten komt wat er zich in je lichaam en psyche afspeelt doordat je hormonen in de war zijn, krijg je meer rust in je hoofd. De klachten horen bij hormonale veranderingen maar hoeven niet je levensvreugde te bepalen.

MEER LEZEN >

Stralend vrouw zijn

Aandacht voor je gevoel en emoties, niet alleen voor het oplossen van je probleem