+31 (0)6 4207 6796

Vitaliteit & Leefstijl coaching

Vitaal zijn betekend dat je optimaal functioneert zowel mentaal, emotioneel als in maatschappelijke zin
Vitaliteit of vitaal zijn betekend dat je optimaal functioneert zowel mentaal, emotioneel als in maatschappelijke zin.

Om vitaliteit te bevorderen en te behouden heb je daarnaast een goede leefstijl nodig want fysiek vitaal zijn is erg belangrijk om mentaal goed te kunnen functioneren.

Om vitaliteit en leefstijl in harmonie te hebben is een veel zelfdiscipline en veerkracht nodig. Soms lukt het niet en vervallen we in oude patronen waardoor we minder fijn in ons vel zitten.

Vooral een goede leefstijl is vrijwel voor alle mensen in ons westerse cultuur lastig aangezien we een snel en stressvol leven leiden dat gericht is op prestatie. We nuttigen liever een snelle maaltijd en bewegen niet vaak genoeg op een dag ook al weten we dat dit niet gezondheid bevorderend is.

Tijdens een leefstijl verbetering of het ontwikkelen van een blijvende gezonde leefstijl, ligt de focus op wat is gezonde voeding, voldoende bewegen, hoe ontspanning in te bouwen en rust momenten te pakken. Je krijgt alle aandacht, tips en advies voor het verbeteren van jouw voedingspatroon, meer beweging en herstelmomenten.

Bij een Vitaliteit bevorderingstraject ligt de focus op jouw mentale, emotionele en maatschappelijk welzijn. We werken samen door middel van een vitaliteitsplan. We kijken niet alleen naar jouw fysieke aspecten zoals voeding, beweging en herstel momenten, maar ook naar de mentale factoren zoals emotioneel welzijn, positieve gedachten, hoe tevreden je bent en welke doel je hebt in je leven.

Dit zijn factoren die medebepalend zijn of je lekker in je vel zit, je je vitaal voelt en je je leven voluit leeft.

Als vitaliteitscoach en leefstijl coach zal ik je dus motiveren, begeleiden en ondersteunen zodat je zowel fysiek als geestelijk welbevinden gaat ervaren en je leert hoe dit in balans kan houden. Je leert bovendien om positief te blijven denken ook wanneer het minder gaat.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak een afspraak >

Vitale mensen zijn immers blijer, productiever, positief en ondernemender

Veel mensen, jong en oud, kampen tegenwoordig met overgewicht of zitten in de “gevarenzone” hiertoe en vinden het lastig om daaruit te komen.

Zij kunnen (crash) diëten volgen om af te vallen of compenseren door dagelijks intensief te sporten zonder dat hun lichaam aan herstel toe komt. Dit zorgt onnodig voor extra stress in het lichaam en geest.

Leefstijl betekent niet alleen dat je gezond moet eten en dat je genoeg moet bewegen. Bij een goede en gezonde leefstijl hoort namelijk ook een regelmatig slaappatroon met een kwalitatief goede slaap en daarnaast meerdere ontspanningsmomenten.

Als stress counsellor en leefstijlcoach sta ik je graag ten dienste om je te helpen een goede balans te vinden tussen je eigen vitaliteit en leefstijl (verbetering of ontwikkeling).

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak een afspraak >

Motivatie, begeleiding en ondersteuning zodat je
je leven weer voluit leeft