+31 (0)6 4207 6796

Vrouw specifieke zorg

Care for Women
Fysieke en psychische klachten die voortkomen uit het vrouw zijn kunnen je levensvreugde en werkplezier verminderen

Deze klachten vloeien o.a. voort uit de maandelijkse cycli, bij zwangerschap of het niet zwanger kunnen worden en tijdens de periode van de overgang. 

Je kan als vrouw ervaren dat je je snel geprikkeld voelt, je kan last hebben van stemmingswisselingen – en of opvliegers of je hebt moeite met wat er gebeurt in je lichaam. Je kan je hierdoor gestresst of zelfs ziek voelen en niet naar je werk kunnen gaan. Wanneer je werk er ook onder komt te lijden kunnen deze gevoelens en fysieke klachten voor onrust en ongemakken zorgen. Vaak wordt er ten onrechte gedacht dat een vrouw met dit soort klachten burn out is door de werkdruk bijvoorbeeld. Twijfels aan jezelf en onzekerheid zijn dan het gevolg. Je gaat immers niet met je leidinggevende of met je collega’s over je hormonen praten, maar probeert deze onder controle te houden, soms met medicatie erbij.

De focus ligt vooral op de fysieke klachten zonder dat er een verband gelegd wordt met wat er in de hersenen gebeurt door de productie of afname van hormonen. Helaas heerst er nog steeds een taboe op de hormonale veranderingen en de stress die dit met zich meebrengt. Daarom zie je vaak dat vrouwen met dit soort klachten niet echt serieus genomen worden door hun omgeving.

Herken je jezelf in het bovenstaande? en wil je eens met iemand hierover praten?

Maak een vrijblijvende afspraak >

Je kan bij mij terecht voor vragen, advies, psychologische hulp en begeleiding bij:

  • (pre) menstruatie klachten, PMS
  • zwangerschapswensen- en of (ongewenst) zwanger zijn
  • overgangsfase tussen 38 en 51 jaar, omgaan met klachten als hoofdpijn, stemmingswisselingen, opvliegers en spier-, rug- en vaatklachten.
  • seksuele problemen tijdens de overgang
  • ongewenst overgewicht tijdens de overgang terwijl je gezond eet
  • verstoorde hormoonhuishouden en seksualiteit, ook na het doormaken van een ziekte als borstkanker

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP >

INZICHT

Wanneer je te weten komt wat er zich in je lichaam en psyche afspeelt doordat je hormonen in de war zijn, bijvoorbeeld in de periode van je overgang (vanaf je 40e levensjaar) of als je last hebt van PMS, krijg je meer rust in je hoofd.

Soms kan je door bepaalde oefeningen te doen en door aanpassingen aan je voedingspatroon een enorme verlichting van je klachten bereiken. De klachten horen bij hormonale veranderingen maar hoeven niet je levensvreugde te bepalen.

Ook bij zwanger willen worden, wanneer het niet lukt of wanneer je al zwanger bent gebeurt er heel veel op hormonaal gebied in je lichaam, wat voor psychische klachten kan zorgen.

HULP

De hulp bestaat in eerste instantie uit gesprekstherapie waarin je geholpen wordt om alle aspecten te onderzoeken van hetgeen jij ervaart in je lichaam en wat het met je psychisch welzijn doet.

Hormonale schommelingen kunnen voor veel stress zorgen. Voeding en leefstijl spelen hierin een grote rol en worden als onderdeel in de gesprekken meegenomen. Tevens wordt het gebruik van medicatie en eventuele voedingssupplementen als ook diëten die je volgt besproken.

Ik kan je helpen om je klachten te verzachten juist door te begrijpen wat er in je lichaam en psyche gebeurt.

Begrijpen wat er in je lichaam en psyche gebeurt