+31 (0)6 4207 6796

Werkwijze

Jij als persoon met een hulpvraag, krijgt mijn volle aandacht, hulp en begeleiding zodat jij je balans weer kan hervinden.
De 4 fasen van stress-counselling

Verheldering

Eerst verhelderen van het probleem en het gevoel dat daarbij leeft.

Begeleiden

Begeleiding bij het herkennen en aanpakken van stress patronen, doelen bepalen.

Stimuleren

Stimuleren en begeleiden bij het zetten van stappen om de doelen te bereiken.

Ondersteuning

Ondersteuning bij en tijdens het uitvoeren van acties om de inzichten te implementeren in je dagelijks leven.

 
 
Mijn benaderingswijze is holistisch en pragmatisch van aard. Dit betekent dat er aandacht wordt geschonken aan zowel het oplossen van het probleem als aan de belevingswereld en emoties van mijn cliënt. Leefstijl en vitaliteit verbeteren waar nodig, is een onderdeel van mijn begeleiding.

De persoonlijke één op één gesprekken zijn gericht op het verkrijgen van inzichten in je probleemsituatie en je bewustwording van je eigen gedachten, gevoelens en gedragingen. Wanneer dit duidelijk is, kunnen doelen gesteld worden en wordt je ondersteund om je doelen daadwerkelijk te bereiken.

Kennismaking en oriëntatie
In een kort kosteloos gesprek maken wij kennis met elkaar en bespreken je hulpvraag. Daarbij gaan we kort samen bekijken waar en waarom je vastloopt, welke omstandigheden een rol spelen en hoe je tot nu toe omgaat met je gevoelens en problemen. De door jou verstrekte informatie is strikt vertrouwelijk en wordt niet met derden gedeeld zonder jouw toestemming.

Hebben wij een klik met elkaar en wil je verder met mij aan je problematiek -en of herstel werken, dan zullen we afspraken maken voor de best passende aanpak voor jouw hulpvraag. We zetten o.a. de afspraken vast in een counselling overeenkomst en houden ons beiden aan hetgeen afgesproken is.

Werkwijze en begeleiding
Mijn werkwijze kenmerkt zich dan ook door: een open houding, altijd eerlijk en gelijkwaardig benaderen met de nadruk op samenwerking en respect tussen jou en mij. Samen zullen wij aan het oplossen van je probleem en de te behalen doelen werken. Mijn doel is om groei en ontwikkeling bij jou duidelijk zichtbaar te maken. Ik wil je dan ook graag leren hoe je zelf je probleem kan oplossen en je ondersteunen tijdens het implementeren van het geleerde in de praktijk. Ik doe dit door middel van gesprekken, oefeningen en soms huiswerk opdrachten, je te blijven motiveren en aanmoedigen totdat je het zelf weer kan.

MAAK EEN AFSPRAAK >

Wat mag je van mij verwachten

Ik ben van nature een positief ingesteld persoon en zal trachten om positiviteit bij jou over te brengen. Jij als persoon met een hulpvraag, krijgt mijn volle aandacht, hulp en begeleiding zodat jij je balans weer kan hervinden. Er zijn namelijk altijd mogelijkheden om een probleem om te zetten naar iets positiefs.

Zelf heb ik een hoogenergetisch trauma moeten verwerken waarbij mijn hele gezin bij betrokken was. Het herstel duurde korter mede door psychosociale hulp en begeleiding.

Meer lezen trauma ervaringsdeskundige >

Wat staat je in mijn praktijk te wachten

In mijn praktijk vind je een rustige en veilige omgeving waarin jij je emoties kwijt kan aan iemand die je de ruimte geeft om jezelf te zijn, jou in je waarde laat, niet oordeelt en empathie toont. Ik help je graag om weer manager te worden van je problemen en je eigen leven. Je bent immers niet een probleem, maar een persoon met een probleem.

Het aantal gesprekken dat nodig is voor het oplossen van jouw probleem kan variëren tussen de 5 en 10 gesprekken van ongeveer 1 uur.

De Algemene Voorwaarden maken deel uit van de counselling overeenkomst.

Vergoeding
Stress-counselling wordt door een groot aantal zorgverzekeraars deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Overleg vooraf met je zorgverzekeraar over de hoogte van je vergoeding zodat je niet voor verrassingen komt te staan.