Workshop | Assertiviteit – Waar liggen jouw grenzen?

Ken jij je eigen grenzen en hoe geeft jij je grenzen aan?
Workshop:  Assertiviteit I Waar liggen jouw grenzen?

Datum: dinsdag 19 september 2017
Tijd: 9.30 uur tot 12.00 uur
Locatie: Prins gebouw, Prins Willem Alexanderlaan 705 te Apeldoorn
Kosten deelname: € 15,- per persoon (koffie, thee en iets lekkers zijn inbegrepen)
Betaling: contant of per pin.

Leer je weerbaarheid vergroten en je grenzen beter aangeven

Ken je dat? Je bent goed opgevoed, hebt manieren geleerd om je goed en netjes te gedragen, geleerd om aardig en vriendelijk te zijn tegen anderen en behulpzaam wanneer het nodig is. Klinkt mooi en logisch toch? Want wat je geeft krijg je ook terug, zeggen ze.

Maar is dat wel zo?
Krijg je wat je geeft ook altijd terug of hebben we tegenwoordig toch te maken met minder tolerant zijn naar een ander en minder behulpzaam naar elkaar toe? En.. hoe komt het dat we elkaar vaker tegen spreken dan dat we het met elkaar eens zijn. Nu kan je zeggen dat minder tolerant of koppig gedrag in het karakter van iemand zit of aan de opvoeding ligt maar we kunnen ook allemaal zelf denken en redeneren.

Vaak horen we dat mensen en vooral kinderen en jongvolwassenen moeite hebben in de omgang met anderen en zich buitengesloten voelen of bang zijn voor de mening van een ander. En hoe zit het dan als je het ergens niet met elkaar eens bent en het op ruzie uitdraait omdat ieder van de personen zijn wil aan de ander wil opleggen of zijn gelijk wil halen.

Wij mensen, jong en volwassen of oud zijn allemaal in staat om een ander af te kraken als hetgeen wat gezegd wordt of dingen die gebeuren niet volgens onze waarheid zijn.

Het is uiteraard niet de bedoeling om zo om te gaan met anderen en het is zeker niet leuk maar we doen het wel en sommigen onder ons zelfs vaker dan eens. Een ander die niet verbaal sterk is kan hier geen afweer aan geven en kan zichzelf hierdoor erg beroerd voelen. Het ligt dan niet alleen aan de opvoeding maar aan het gevoel dat binnen in je leeft en het aangeven van grenzen. Daar is vaak durf voor nodig.

Hoe ga je dan om met een probleem dat ontstaat door onbegrip of wanneer je je niet verbaal sterk genoeg voelt ten opzichte van een ander? Wat doe je als je gekleineerd, gepest of eronderuit gehaald wordt? De meeste mensen zeggen dan: “ pfff…lastig” te zeggen.

Ik kom regelmatig mensen tegen die met eigen grenzen stellen en die bewaken problemen ondervinden. Mensen die moeite hebben met voor zichzelf op te komen door hun grenzen duidelijk aan te geven of bespreekbaar maken en uitpraten van een probleem.

Waar liggen jouw grenzen? Ken jij je eigen grenzen en hoe geeft jij je grenzen aan?

Op 19 september as organiseer ik een workshop voor een groep mensen (max. 15) die over grenzen aangeven en weerbaarheid vergroten met mij willen praten en vragen hebben over dit onderwerp.

Je krijgt informatie, praktische tips om je eigen weerbaarheid te vergroten en advies over hoe je je grenzen kan stellen en bewaken. Voel je vrij om op de workshop in te schrijven je bent niet de enige die met assertiviteit problemen kampt, dit komt vaker voor dan dat we in de gaten hebben.

Ik ontmoet je graag!

Schrijf je in voor deze workshop

Onderwerp van deze workshop is het leren kennen en aangeven van je eigen grenzen en hoe je je weerbaarheid kan vergroten. Heb je specifieke vragen dan kan je ook vrijblijvend een kosteloos persoonlijk gesprek boeken via het contact formulier..


Grenzen aangeven en weerbaarheid vergroten.