Workshop | Omgaan met Stress, voorkom burn out

Interessante workshop over stress en burn out.
Workshop: Omgaan met Stress, voorkom een burn out 

Datum: dinsdag 12 september 2017
Tijd: 19.00 uur tot 21:30 uur
Locatie: Prins gebouw, Prins Willem Alexanderlaan 705 te Apeldoorn
Kosten deelname: € 15,- per persoon (koffie, thee en iets lekkers zijn inbegrepen)
Betaling: contant of per pin.

Wist je dat ons lichaam bij (dreigend) gevaar en bij uitdagingen stresshormonen aanmaakt waardoor je in een fractie van een seconde in staat bent om te vechten, vluchten of te bevriezen?

Stress is de spanning en druk die je ervaart in bepaalde situaties en het hoeft niet per se ongezond te zijn. Gezonde stress is ook de spanning die je voelt wanneer je een presentatie moet geven, een examen aflegt of wanneer je, om een botsing te voorkomen, plotseling moet remmen.

In ons dagelijks leven heeft iedereen te maken met gezonde stress. Je hebt namelijk een bepaalde mate van stress nodig om goed te presteren, alert te zijn en vol concentratie een taak te volbrengen. Als je klaar bent daalt de spanning weer en dus ook de stresshormonen. Je lichaam kan herstellen van de stress.

Ongezonde stress, ook wel chronische stress, ontstaat wanneer gebeurtenissen in ons leven plaatsvinden die veel spanning geven, maar ook doordat we doorgaan met ons in te spannen terwijl ons lichaam om herstel vraagt. Het lichaam is stresshormonen aan het overproduceren om de spanning op te vangen.

Duurt de spanning langer dan een paar weken dan zal je merken dat je stressgerelateerde klachten aan het opbouwen bent zoals prikkelbaar zijn, kortaf, moe, slap, lusteloos enz. en richting burn out gaat.

Herken je stressklachten die je belemmeren en weet je wat je kan doen om een burn out te voorkomen?

Als stress counsellor begeleid en ondersteun ik mensen die door stress dreigen vast te lopen, (over) vermoeid zijn of het moeilijk vinden om werk en privé goed in balans te houden. Ik help deze mensen om hun stress bespreekbaar te maken, te leren omgaan met stresssituaties door duidelijke grenzen aan te geven en zich verder te ontwikkelen in werk en privé.

Om dit thema makkelijker bespreekbaar te maken verzorg ik een interessante workshop over stress en burn out.

Schrijf je in voor deze workshop

Heb jij moeite in het omgaan met stress of ervaar je stress gerelateerde klachten? Je bent van harte welkom bij de workshop van 12 september. Je zult zien dat er mogelijkheden zijn om stress in positiviteit om te zetten.

Je gaat akkoord met de privacyverklaring />


Meld je aan! Je zult zien dat er mogelijkheden zijn om
stress in positiviteit om te zetten.